Bewaren en serveren

De kans is groot dat je jouw favoriete ijs al je hele leven verkeerd bewaart.


Tips voor het bewaren en serveren van schepijs


1. Nooit opnieuw invriezen


Ook als het ijs gedeeltelijk is gesmolten, kun je het beter niet opnieuw invriezen. Er ontstaan dan grote ijskristallen.



2. Goed afsluiten


anders droogt het ijs uit en wordt het taai.



3. Temperatuur


Een doorsnee diepvriezer staat afgesteld op minder dan -20°C.

Dat is veel te koud om ijs te bewaren

alsook om gemakkelijk te kunnen scheppen.

Als je een diepvriezer hebt waarin je verschillende temperaturen kunt instellen, bewaar het ijs dan bij -16 à -18°C.

Bewaar je het toch op -20°C of minder: haal het ijs uit de vriezer en zet deze een half uur in de frigo alvorens te serveren.

Zo komt het ijs op een ideale temperatuur om te kunnen scheppen.



4. Propere lepel


Zorg ervoor dat je het ijs schept met een schone lepel of schepper.

Spoel deze regelmatig af onder stromend water,

zo niet creëer je een ideale verblijfplaats voor bacteriën.